CAMINS DE SANT JAUME i ALTRES COSES

 

 

Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore

Avinyó, 19 pral.- 08002 Barcelona - infoaeef@ono.com.- tel. 933 022 730
Tornar a la pàgina principal

 

 


 

 

RUTA DEL TER

(seguint el curs del riu)

2017 i 2018


RUTA DEL LLOBREGAT

(Seguint el curs del riu)
2018 i 2019

 

VIA TURONENSIS

Camí de Sant Jaume de París a Santiago en etapes anuals
2015-2022


VIA DE LA PLATA

Camí de Sant Jaume
de Sevilla a O Cebreiro en etapes anuals
2018-2021+ 2022


CAMINS DE SANTIAGO

Proposta per a realitzar conjuntament la via Turonensis i la via de la Plata
TROBADARUTA DEL TER - GR 210

2017: d'Ulldeter al pantà de Susqueda


Novena sortida dia 16 de desembre

Pantà de Sau - pantà de Susqueda - pantà del Pasteral

Fitxa TÈCNICA

Sortida de Barcelona: a les 7:00 de pl. Catalunya

Itinerari a peu:
Pantà de Sau (425 m) (1), riera Major (360 m), carena de les Serres (425 m) (2), collet del Pont (365 m), serrat de la Roque7a (365 m) (3), sot de Serrallonga (370 m), serra dels Tanys (410 m) (4), torrent del coll de Nafré (360 m) i pantà de Susqueda (355 m) (5).
(El tram del pantà de Susqueda al pantà del Pasteral, com que és tot carretera, es farà amb l’autocar).

Longitud: 18,500 km aprox.                
Durada:  5:30 h. aprox.
Desnivells: 150 m de pujada i 250 m de baixada

ATENCIÓ: Degut a que l’itinerari no coincideix amb cap carretera, masia,  població, etc. cal tenir en compte que el recorregut de 18,5 km s’ha de fer íntegrament a peu i que no hi ha possibilitats de que l’autocar pugui acudir a algun punt del recorregut i així poder-lo escurçar.  

Inscripcions: Les persones que s'hagin pre-inscrit al retorn de la sortida de setembre han de fer l'ingrés de la inscripció com a molt tard el 14 de desembre ales 14 hores.
Les persones no pre-inscrites poden trucar els dies 11 i 13 16 de desembre al tel. 933 022 730 (Sra. Montserrat)

Ca fer l’ingrés de 18 € al compte: ES59 0081 0149 9600 0145 7153, Banc de Sabadell i fer constar el nom dels inscrits.

Menjars: Esmorzar en ruta, dinar al final de la caminada.

Hi ha la possibilitat de menjar al restaurant Can Quer, del Pasteral, les persones interessades podeu enviar un correu electrònic a jjerez@euro-senders.com o un WhasApp al telèfon 609 334 872. Podeu consultar el menú clicant aquí.
PROJECTE

Ulldeter - l’Estartit
Es tracta d’efectuar a peu la ruta que segueix el més aprop possible el riu Ter des del seu inici a Ulldeter, fins al seu desguàs a la Mediterrània a l’alçada de l’Estartit.
Degut a que l’inici del riu a Ulldeter està situat en una zona on neva copiosament (a prop hi ha les pistes d’esquií de Vallter 2000), en lloc de començar per la primera etapa començarem per la cinquena i deixarem les quatre primeres etapes per fer-les els mesos de maig, setembre, novembre i desembre, temps en que no hem de tenir cap problema amb la neu. Per a més informació consulteu el calendari que trobareu més avall.
La sortida del mes de maig s’ha programat de dos dies per tal de poder anar a dormir a Setcases i a l’endemà pujar al refugi d’Ulldeter i al punt de naixement del riu. D’aquesta manera podrem aprofitar per fer una visita el primer dia a la vall del tiu Ritort amb visita a les poblacions de Molló, Prats de Molló i el pas pel mític coll d’Ares,
La resta de sortides seran de la forma habital d’un sol dia (dissabte).
Com que la longitud de l’itinerari no permet que es faci en les sortides programades per un any, s’ha previst que les sis darreres etapes es facin l’any 2018, d’aquesta manera l’última s’escaurà en juny i permetrà acabar el recorregut a la platja de l’Estartit.

PROGRAMA

Ruta del Ter 2017


Calendari de sortides previst:

21 de gener.-  Ripoll - castell de Montesquiu (15,520 km)

18 de febrer.-  Castell de Montesquiu - Torelló (14,600 km)

18 de març.-    Torelló – Roda de Ter (14,600 km)

08 d’abril.-       Roda de Ter – Savassona – Coll de Terrades (13,600 km)

13 de maig.-    Coll de Torrades – Pantà de Sau (10,0 km)

03, 04 i 05 de juny.- (dia 3) Visita a la vall de Camprodon: Molló, Prats de Molló i Beget; (dia 4) tram de Carretera Vallter – Ulldeter - la Molina (7,0 km) (desnivell); (dia 5) tram de Setcases – Vilallonga de Ter (10 km) (desnivell).

16 de setembre.- Vilallonga de Ter - Sant Pau de Segúries (12,5 km)

18 de novembre.- Sant Pau de Segúries - Ripoll (15,700 km)

16 de desembre.-  Pantà de Sau - Pantà de Susqueda(18,5 km) Pantà del Pasteral.


Ruta del Ter 2018

Del pantà del Pasteral a l'Estartit

Calendari de sortides previst:

20 gener.- El Pasteral - Salt (17,500 km

17 febrer.- Salt - Medinyà (16,0 km)

17 març.- Medinyà - Colomers (16,200 km)

14 abril.- Colomers - Torroella de Montgrí (15,5 km)

09 juny.- Torroella de Montgrí - l’Estartit (10,0 km)


MAPA RUTA TER 2017

MAPA RUTA TER 2018GALERIA DE FOTOS RUTA DEL TER (2017)
Podeu veure les fotos en mida més gran clicant a sobre la foto corresponent


Gener

Febrer
Març
Abril
Maig juny primer dia naixement Ter Juny segon dia

Setembre

Novembre (1)


Novembre (2)

       

inici


RUTA DEL LLOBREGAT
Des de les Fonts al Delta del Llobregat (Castellar de n'Hug - El Prat de Llobregat (2018 i 2019)


 

PROJECTE
De les Fonts al Delta del Llobregat (Castellar de n’Hug - El Prat del Llobregat
Es tracta d’efectuar a peu la ruta que segueix el més a prop possible el riu Llobregat des del seu inici a les Fonts el Llobregat, a Castellar de n’Hug, fins al seu delta a la Mediterrània a l’alçada del Prat de Llobregat.
Degut a que la primera sortida serà en setembre el podrem començar des del seu inici i podrem seguir, riu avall, el calendari previst fins a la Mediterrània.
Les sortides seran, com és costum d’un dia, concretament en dissabte.

Com que la longitud total de l’itinerari no permet que es faci en les sortides programades per al 2018, s’ha previst que les restants es facin l’any 2019, de gener a desembre, la qual cosa en permetrà celebrar el final de la ruta en les diades de Nadal.

Calendari de sortides per al 2018

15 setembre.-        Castellar de n’Hug – pk. 5,5 de la carretera B-402 (12,9 km)
6 octubre.-              pk. de la carretera B-402 – Sant Corneli (16,1 km)
17 novembre.-        Sant Corneli – Berga (16,7 km)
15 desembre.-        Berga – colònia Viladomiu Nou (16,6 km)

Mapa general Llobregat 2018


Camí de Santiago per la via Turonensis (Le Grand Chemin)

(de París a Santiago, per Burgos, en etapes anuals, del 2015 al 2022)

Es tracta d'efectuar a peu el Camí de Sant Jaume entre París i Santiago de Compostel·la, tot passant per Burgos, en diverses etapes de diversos dies cada una.

- Es tracta de la Via Turolensis o Gran Chemin (Gran Camí), una de les quatre que creuen França des de diferents punts cardinals per anar-se a trobar a Sant-Jean-Pied-de-Port o a Baiona i entrar a la península ibèrica per dirigir-se a Santiago de Compostela.
- Aquesta via era la que tradicionalment usaven els pelegrins procedents del nord i que durant molts anys va ser la més freqüentada d’Europa, posteriorment va caure en desús per la proliferació d’altres alternatives, però actualment ha recuperat la impor-tància que anys enrere va tenir.
- Des de París per Orleans, Tours -castells del Loira-, Poitiers, Saintes i Bordeus va cap a Saint-Jean-Pied-de-Port o cap a Baiona i Saint-Jean-de-Luz.
- A més dels nombrosos punts d’interès que té la via, com és el cas de les ciutats esmentades i de diversos conegudíssims castells de la vall del Loira, cal tenir en compte que aquesta mateixa via té diverses alternatives, com la que passa per Chartres, que també són de gran interès històric, monumental i social.
- Per a cada sortida es confeccionarà una proposta concreta amb les activitats previstes, els llocs de pernoctació, el lloc i hora de sortida de l’autocar, etc. Es farà una reunió prèvia a cada sortida per donar la informació corresponent.


Calendari de sortides previst
2015 París - Orleas - Chaumont-sur-Loire (Vall del Loira)
2016 Chaumont-sur-Loire - Tours - Poitiers
2017 Poitiers - Saintes - Mirambeau
2018.- Mirambeau – Llac de Soustons
2019.- Llac de Soustons - Ayala
2020.- Ayala – Castrojeriz
2021.- Castrojeriz – Astorga
2022.- d’Astorga/ O Cebreiro a Santiago conjuntament els dos itineraris:
via Turonensis i via de la Plata).

inici

ORGANITZACIÓ DE LES SORTIDES
- Les sortides s’organitzaran de manera que hi haurà un primer dia que es dedicarà al desplaçament des de Barcelona fins al lloc d’inici de les caminades, uns 10/11 dies per fer l’itinerari a peu, dividits en dos torns de cinc/sis dies d’activitat, un dia de descans al mig dels dos torns d'activitat i un dia per al retorn a Barcelona, en total 13/14 dies (1+5+1+5/6+1).
- En cada sortida s’establiran una o dues bases que tindran com a referència els hotels on es faran les pernoctacions, des d’aquestes bases es faran els desplaçament amb autocar al lloc d’inici de la caminada i la recollida en el punt on aquesta finalitzi.
- Al llarg de la ruta l’autocar donarà suport als caminants de manera que l’activitat es podrà fer amb el mínim de pes a la motxilla i adaptada a les necessitats dels participants.
- Les etapes a peu tindran entre el 15 i 20 km aprox. de llargada i els desnivells que caldrà superar són inapreciables.
- Es començarà a caminar a trenc d’alba per tal de poder acabar la caminada al migdia i anar a dinar, sempre que sigui possible i qui vulgui, en algun restaurant de la ruta.
- L’organització declina tota responsabilitat sobre els danys que es puguin produir els assistents pel no compliment de les normes establertes i/o de les indicacions que es puguin donar en el decurs de l’activitat; el coordinador de la caminada podrà no autoritzar la participació de les persones que el seu equipament o que les seves condicions físiques o psíquiques no es corresponguin als nivells que la caminada requereix.
- Les places seran limitades a 30 aprox. En sortides posteriors tindran preferència en la inscripció els assistents a sortides precedents d’aquesta activitat.
- Els seients de l’autocar s’ocuparan a mida que els participants pugin al vehicle.
- Les reserves d’hotel es faran en habitacions compartides i, si no hi ha prèvia indicació dels caminadors, serà l’organització qui assigni les habitacions.
- Perquè una plaça es consideri reservada en ferm caldrà haver abonat l’import íntegre de la sortida.
- En cas d’anul·lació no justificada solament es retornarà els diners de la inscripció si la plaça queda coberta per un altre participant; en aquest cas tindran preferència les persones que estiguin en llista d'espera.
- Si en una data determinada per a cada sortida no hi ha un mínim de places ocupades, la sortida podrà ser suspesa.
- En totes les sortides s’ha de portar roba adequada al lloc de l’excursió i al clima, i calçat adequat.
- Cal que els participants estiguin es possessió del carnet de la FEEC amb el nivell d'assegurança adequat a l'activitat i al lloc on es realitza.

inici

Per ampliar la informació sobre les sortides, de la via Turonensis, etc. poden consultar al web http://via-turonensis.webnode.cat/

QUARTA SORTIDA DEL 12 AL 26 DE MAIG 2018

Mirambeau - Llac de Soutons (consulteu l'apartat "camins de Santiago" d'aquesta web)


Mapa sortida 2018


INSCRIPCIONS

Import: en preparació

S’haurà de trucar al tel. 616 672 173, de les 17 a les 21 hores, per efectuar la pre-reserva de plaça els dies:

22 i 23 de gener: solament els membres de l’AEEF i/o participants a l’edició d’aquesta activitat en anys anteriors.

29 i 30 de gener: la resta d’interessats

Tot seguit s’haurà de fer un ingrés de com a mínim 500 €, com a molt tard, el 15 de febrer. Al compte ES59 0081 0149 9600 0145 7153, Banc de Sabadell.
A l’ingrés cal indicar el nom de la persona o persones inscrites.
La resta de la inscripció s'haurà d'haver abonat el dia 3 d’abril.
Les places seran limitades a 40 persones.
Pernoctació en hotel a Bordeus i a Baiona

Coordinador: Josep M. Jerez
Més informació: tel. 609 334 872

PROGRAMA 2018
Dia 12.- Dissabte.- Sortida de Barcelona (pl. Catalunya/portal de l'Àngel a les 7 del matí) amb autocar (645 km). Esmorzar i dinar en ruta. En arribar a Bordeus trasllat a l'hotel reservat en aquesta població i temps lliure.

Dia 13.- Diumenge.- Tram 01.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Mirambeua per a fer el tram Mirambeau – Saint-Aubin-de Blaye:  16,1 km .

Dia 14 Dilluns.- Tram 02.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Saint-Aubin-de-Blaye per fer el tram Sant-Aubin-de-Blaye – le Pontet – Blaye/Port de Lamarque: 17,465 km.

Dia 15.- Dimarts.- Tram 03.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Port de Lamarque per fer el tram Port de Lamarque- Arsac: 14,0 km.

Dia 16.- Dimecres.- Tram 04.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Arsac per fer del tram Arsac – Blanquefort/Bordeus: 14.0 km. (final al parc de Majolan)
Trasllat amb l’autocar a Bordeus, dinar i tarda lliure en aquesta població
 
Dia 17.- Dijous.- Tram 05.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Gradignan/Bordeus per fer el tram Gradignan/Bordeus – Carretera D-108E2: 16,5 km.

Dia 18.- Divendres.- Tram 06.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a la carretera D-108E2 per fer el tram carretera D-108E2 – Beliet: 16,3 km

Dia 19.- Dissabte.- Dia de descans. Esmorzar a l'hotel i visita o ruta turística.
Dia de descans: Visita turística per la zona

Dia 20.- Diumenge.- Tram 07.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Beliet per fer el tram Beliet – Pissos,  (24,0 – 9,0 en autocar): 15,0 km.

Dia 21.- Dilluns Tram 08.-  Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Pissos per fer el tram Pissos – Labouheyre:  15,0 km

Dia 22.- Dimarts.- Tram 09.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a la sortida de Labouheyre  per fer el tram Labouheyre – A 63: 15,0 km

Dia 23.- Dimecres.- Tram 10.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a A 63 per fer el tram A 63 – Lespéron (21,5 – 7,0 en autocar): 14,5km

Dia 24.- Dijous.- Tram 11.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Lespéron per fer el tram Lespéron – Castets: 13,5 km

Dia 25.- Divendres.- Tram 12.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Castets per fer el tram Castets – llac de Soustons: 15,0 km

Dia 26.- Dissabte.- Després d'esmorzar a l'hotel, sortida de Baiona cap a Barcelona amb l’autocar (599 km).
Dinar en ruta. Arribada prevista a Barcelona entre les 19 i les 20 h i final de l'activitat.


REUNIÓ INFORMATIVA VIA TURONENSIS 2018

(per a les persones inscrites en ferm)
El 28 de març a l’estatge de l’AEEF, Avinyó, 19 pral. de Barcelona, a les 20 h, en la qual es concretarà als inscrits, entre altres coses, la referència de l’hotel, el preu definitiu de la activitat un cop fetes les reserves en ferm, etc.

inici

Camí de Santiago per la via de la Plata

(de Sevilla a Santiago, per Astorga/O Cebreiro, en etapes anuals, del 2018 al 2022)

PROJECTE

Es tracta de realitzar la Via de la Plata des de Sevilla fins a Astorga, amb sortides anuals i amb el sistema i metodologia amb que hem realitzat altres camins de Santiago i que actualment estem realitzant la via Turonensis.
Degut a la climatologia i a les condicions del territori pel qual passa aquesta ruta s’ha programat per fer-la a finals dels mesos d’octubre de cada any.

PROGRAMA

2018.- Sevilla - Mèrida

2019.- Mèrida – la Calzada de Béjar

2020.- La Calzada de Béjar – Santovenia de Esla

2021.- Santovenia de Esla – Astorga - O Cebreiro

2022.- d’Astorga/O Cebreiro a Santiago conjuntament els dos itineraris (via Turonensis i via de la Plata).


MAPA GENERAL VIA DE LA PLATA

PRIMERA SORTIDA 2018

del 22 d'octubre al 4 de novembre (consulteu l’apartat “camins de Santiago” d'aquesta web

Mapa sortida 2018


INSCRIPCIONS

Import: en preparació

S’haurà de trucar al tel. 616 672 173, de les 17 a les 21 hores per efectuar la pre-reserva de plaça els dies:

28 i 29 de maig: solament els membres de l’AEEF i/o participants a la via Turonensis en anys anteriors.

4 i 5 de juny: la resta d’interessats

Tot seguit s’haurà de fer un ingrés de com a mínim 500 €, com a molt tard, el 3 de juliol. Al compte ES59 0081 0149 9600 0145 7153, Banc de Sabadell.
A l’ingrés cal indicar el nom de la persona o persones inscrites.
La resta de la inscripció s'haurà d'haver abonat el dia 2 d’agost.
Les places seran limitades a 40 persones.
Pernoctació en hotel a Sevilla i a Zafra

Coordinador: Josep M. Jerez
Més informació: tel. 609 334 872

PROGRAMA

Dia 22/10.- Dilluns.- Sortida de Barcelona (pl. Catalunya/portal de l'Àngel a les 6 del matí) amb autocar (992 km). Esmorzar i dinar en ruta. En arribar a Sevilla trasllat a l'hotel reservat en aquesta població i temps lliure.

Dia 23/10.- Dimarts.- Tram 01.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat als afores de Sevilla per a fer el tram Sevilla - Guillena:  18,8 km .

Dia 24/10 Dimecres.- Tram 02.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Guillena fer el tram Guillena – Castilblanco de los Arroyos: 16,4 km.

Dia 25/10.- Dijous.- Tram 03.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Castilblanco de los Arroyos per fer el tram del km 16 de la carretera SE-5405 – Almadén de la Plata: 12,8 km.

Dia 26/10.- Divendres.- Tram 04.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Almadén de la Plata per fer del tram Almadén de la Plata – El Real de la Jara: 14.2 km.
Canvi d’hotel. Trasllat amb l’autocar a Zafra, dinar i tarda lliure en aquesta població

Dia 27/10.- Dissabte.- Tram 05.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a El Real de la Jara per fer el tram El Real de la Jara – Monesterio: 18,2 km.

Dia 28/10.- Diumenge.- Dia de descans. Esmorzar a l'hotel i visita turística.

Dia 29/10.- Dilluns.- Tram 06.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Monesterio per fer el tram Monesterio – Fuente de Cantos: 18,8 km

Dia 30/10.- Dimarts.- Tram 07.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Fuente de Cantos per fer el tram Fuente de Cantos - Puebla de Sancho Pérez/Zafra: 18,8 km.

Dia 31/10.- Dimecres Tram 08.-  Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i sortida a peu des de Zafra per fer el tram Zafra – Villafranca de los Barros: 18,2 km

Dia 01/11.- Dijous.- Tram 09.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat Villafranca de los Barros  per fer el tram Villafranca de los Barrios – Almendralejo: 14,5 km

Dia 02/11.- Divendres.- Tram 10.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Almendralejo per fer el tram Almendralejo - Torremejía: 14,5km

Dia 03/11.- Dissabte.- Tram 11.- Esmorzar a l'hotel (o pícnic) i trasllat a Torremejía per fer el tram Torremejía – Mèrida: 14,1 km

Dia 04/11.- Diumenge.- Després d'esmorzar a l'hotel sortida de Zafra cap a Barcelona amb l’autocar (988 km).
Dinar en ruta. Arribada prevista a Barcelona entre les 22 i les 23 h i final de l'activitat.


REUNIÓ INFORMATIVA VIA DE LA PLATA 2018

(per a les persones inscrites en ferm)
El 5 de setembre a l’estatge de l’AEEF, Avinyó, 19 pral. de Barcelona, a les 20 h, en la qual es concretarà als inscrits, entre altres coses, la referència de l’hotel, el preu definitiu de la activitat un cop fetes les reserves en ferm, etc.


Camins de Santiago

Via Turonensis i via de la Plata (2018 al 2022)

La Via de la Plata es farà simultàniament a la que estem realitzant des de París (la via Turonensis).
Està previst que en quatre sortides anuals (del 2018 al 2021) es completi l’itinerari entre Sevilla i Astorga/O Cebreiro.
Com que la previsió dels trams que queden per fer de la via Turonensis és que també en quatre sortides anuals (dels mateixos anys) s’arribi a Astorga/O Cebreiro, això permetrà que el tram entre Astorga/O Cebreiro i Santiago de Compostel·la es faci el 2022 i sigui el final conjunt dels dos itineraris.

En resum: cada any es podran fer dos itineraris del camí de Santiago: en el mes de maig el tram corresponent a la Via Turonensis i en el mes d’octubre el tram corresponent a la Via de la Plata.

PROGRAMA

2018
Via Turonensis
Maig: Mirambeua – Llac de Soustons

2019
Maig: Llac de Soustons – Ayala 

2020
Maig: Ayala – Castrojeriz

2021
Maig: Castrojeriz – Astorga

2018
Via de la Plata
Octubre: Sevilla – Mèrida


2019

Octubre: Mèrida – la Calzada de Béjar

2020
Octubre: La Calzada de Béjar- Santovenia de Esla

2021
Octubre: Santovenia de Esla – Astorga - O Cebreiro


2022
Maig: tram final de les dues vies conjuntament entre Astorga/O Cebreiro i Santiago de Compostel·la.


MAPA CONJUNT


 

TROBADA PER INFORMAR DE TOTES LES ACTIVITATS PROGRAMADES
i ALTRES COSES