CAMINS DE SANT JAUME i ALTRES COSES

 

 

 

Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore

Avinyó, 19 pral.- 08002 Barcelona - infoaeef@gmail.com.- tel. 933 022 730
Tornar a la pàgina principal

 

 


 

 

VIES BLAVES

Via Blava del Llobregat
(Seguint el curs del riu) 2018 i 2019

Propera sortida

VIA TURONENSIS

Camí de Sant Jaume de París a Santiago en etapes anuals 2015-2022

VIA DE LA PLATA

Camí de Sant Jaume
de Sevilla a O Cebreiro en etapes anuals 2018-2021+ 2022
RUTA DEL TER

Galeria de fotots

2017 i 2018


VIES BLAVES

QUÈ SÓN LES VIES BLAVES

Aquest és un projecte que la Diputació de Barcelona ha posat en marxa per tal d’oferir la possibilitat de fer tres recorreguts a peu o en bicicleta amb un total de 245 km.
Es tracta d’un conjunt de tres vies que cada una d’elles té com a eix un riu: el Llobregat, el Cardener i l’Anoia.
Com que el Cardener i l’Anoia formen part de la conca hidrogràfica del Llobregat, es pot dir que el conjunt del projecte permetrà el coneixement i el gaudi de la major part dels paisatges que la conformen.

La Via Blava Llobregat té 140,5 quilòmetres entre les fonts del riu, a Castellar de n’Hug, al Berguedà, fins a Martorell, al Baix Llobregat, uneix, per exemple, indrets com ara Sant Benet de Bages, Montserrat i fins a 15 colònies tèxtils, un dels elements característics d’aquest riu, un dels més importants del país. Aquest recorregut es podrà complementar amb el tram de riu arranjat entre Martorell i la Mediterrània, al Prat de Llobregat com a via Verda.
Tot l’itinerari des de Castellar de n’Hug fins al mar correspon, més o menys, a l’itinerari del GR 270.

La Via Blava Cardener habilitarà 54,7 quilòmetres d’itineraris des del seu naixement, al peu del Port del Comte, fins a la confluència amb la Via Blava Llobregat, a Castellgalí. El riu, on també hi ha restes d’antigues colònies tèxtils, travessa els embassaments de la Llosa del Cavall i Sant Ponç i localitats com ara Cardona, Súria i Manresa.

la Via Blava Anoia seguirà aquest riu al llarg de 48 quilòmetres per les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat. La via començarà a Jorba i s’unirà a la Via Blava Llobregat a Martorell. L’Anoia, com el Cardener, és un afluent del Llobregat que va arribar a reunir, en la seva època de màxima esplendor, fins a 65 molins paperers com el de Capellades. El riu neix a l’altiplà de la Segarra i, travessant poblacions com ara Calaf, Igualada, Capellades, Sant Sadurní d’Anoia i Gelida, connecta amb el Llobregat a Martorell.


EL NOSTRE PROJECTE:

Via Blava Llobregat (GR 270).
2018.- De setembre a desembre. Quatre trams entre coll de la Creueta/Castellar de n’Hug i Berga.

2019.- De gener a juny. Sis trams entre Berga i
            De setembre a desembre. Tres trams entre i la Mediterrània, al Prat de   
            Llobregat

Via Blava Cardener
2020.- De gener a maig. Cinc trams des de l’inici de la via a Castellgalí 

Via Blava Anoia
2020.- de setembre a desembre.- Quatre trams des de l’inici de la via a Martorell


Amb el suport de la

Federaració d'Entitats Excursionistes de Catalunya


VIA BLAVA DEL LLOBREGAT/GR 270 (2018 - 2019)

Des de la conca alta del riu fins al seu delta (Coll de la Creueta- Castellar de n'Hug - El Prat de Llobregat)
En aquest primer tram es tracta d’efectuar a peu la ruta que segueix el més a prop possible el riu Llobregat des del coll de la Creueta, les fonts del Llobregat (Castellar de n’Hug) a Berga.
Degut a que la primera sortida serà en setembre el podrem començar des del seu inici i podrem seguir, riu avall, el calendari previst fins a la Mediterrània.
Les sortides seran, com és costum d’un dia, concretament en dissabte.
Com que la longitud total de l’itinerari no permet que es faci en les sortides programades per al 2018, s’ha previst que les restants es facin l’any 2019, de gener a desembre, la qual cosa en permetrà celebrar el final de la ruta en les diades de Nadal.

Calendari de sortides per al 2018

15 setembre.- Coll de la Creueta - Castellar de n'hug (14,0 km)     
06 octubre.- Castellar de n’Hug – pk. 5,5 de la carretera B-402 (12,9 km)
17 novembre.- Guardiola de Berguedà – La Rodonella (12,6 km)
15 desembre.- La Rodonella – Berga (12,7 km).

Calendari de sortides per al 2019

19 de gener.- Berga – Viladomiu Nou.- 15,0 km
09 de febrer.-  Viladomiu Nou – Navàs.- 15,6 km
16 de març.- Navàs – Cabrianes.- 15,0 km
13 d’abril.- El pont de Cabrianes – El Pont de Vilomara.- 13,8 km
11 de maig.- Sant Vicençs de Castellet – Peu de l'Aeri de Montserrat.- 13,9 km
15 de juny.- Peu de l'Aeri de Montserrat – carrertera BV-1201.- 14,4 km
14 de setembre.- Aigües de Terrassa – Castellbisbal.- 12,3 km
Octubre.- No hi ha sortida
16 de novembre.- Castellbisbal – Sant Joan Despí.- 15,1
14 de desembre.- Sant Joan Despí – platja del Prat de Llobregat - Mirador dels Avions.- 15,1 km


Mapa general del Llobregat 2019


VIA BLAVA DEL LLOBREGAT/GR 270

Propera sortida dia 14 de setembre 2019

Carretera BV-1211- Carretera B-225.

Fitxa Tècnica

Sortida de Barcelona: a les 7:30 de pl. Catalunya

Itinerari a peu: Carretera BV-1021(1), Potabilitzadora (2), A-2 (3), pont del Diable (4) Àrea de pic-nic (5) i carretera B-225 (6)

Longitud: 12,600 km aprox.  
               
Durada:  3:30 h. aprox.

Desnivells
: de pujada 10 m i de baixada 20 m

Menjars a càrrec del participant:
Esmorzar en ruta i dinar al final de la caminada.

Qui vulgui participar del dinar de germanor en el seu moment trobarà l'accés aquí

Inscripcions
Les persones que s'hagin pre-inscrit al retorn de la sortida del maigl han de fer l'ingrés de la inscripció com a molt tard el 13 de setembre a les 14 hores.

Les persones no pre-inscrites poden trucar e 9 de setembre al tel. 933 022 730 (Sra. Montserrat)

L'import de la inscripció per als socis de l'AEEF amb llicència federativa és de 18 euros.

CAL TENIR EN COMPTE ELS CASOS SEGÜENTS:

Els socis de l’AEEF que no disposin de llicència federativa se’ls haurà de donar d’alta de la llicència temportal de la FEEC, la qual cosa els comportarà un increment de 5 euros a l’import d’inscripció establert de la caminada 18+5 = 23 euros

Les persones que no són sòcies de l’AEEF i no disposen de la llicència hauran de causar alta a l’AEEF com a socis temporals per tal que l’entitat els pugui tramitar la llicència temporal de la FEEC, això comportarà un increment de la inscripció a la caminada de 5+5= 10 euros, és a dir, hauran de pagar 28 euros.

Les persones que disposen de la llicència federativa però que no són socis de l’AEEF hauran de pagar 5 euros per tal de ser donats d’alta com a socis temporals de l’AEEF, és a dir hauran de pagar 18+5 = 23 euros.

Segons la normativa vigent, els clubs i entitats esportives no podem deixar participar a les nostres activitats a persones que no en siguin sòcies, altrament estem incorrent en una alegalitat perquè es tractaria d’una activitat comercial (que són les agències de viatges) que no ens correspon i per a la qual no estem donats d’alta al registre corresponent.

Ca fer l’ingrés de la inscripció al compte: ES59 0081 0149 9600 0145 7153, Banc de Sabadell i CAL fer constar el nom dels inscrits.


Mapa propera sortida


Perfil de desnivell de la propera sortida

Recorregut a peu

Des de la carretera BV-1211 retornarem a la llera del riu, en el punt on la vam deixar el mes passat, i seguirem, riu avall. Més endavant passarem per les instal·lacions de la planta potabilitzadora d’Abrera i temporalment ens allunyarem del curs del riu per seguir al costat de la carretera BV-1201. Farem un bon tram amb la carretera a l’esquerra i el riu a la dreta i més endavant passarem sota l’A-2 i ara tindrem a l’esquerra uns camps de conreu. Arribarem al pont del Diable, a la dreta tindrem l’accés a Martorell. Seguirem un tram amb el riu a la dreta i el ferrocarril a l’esquerra. Juntament amb el riu, la pista fa un marcat gir a l’esquerra. Passarem sota les vies del tren i de l’AP-7. El riu i la pista fan un ampli gir a la dreta i aviat deixem a l’esquerra el torrent de Pegueres i després l’àrea de pic-nic de Castellbisbal. Passarem sota una carretera i seguirem pel denominat parc de la Solana. En un punt determinat deixarem la pista i pujarem a l’esquerra per accedir a la carretera B-225 on ens esperarà l’autocar.

GALERIA DE FOTOS VIA BLAVA DEL LLOBREGAT (2018)
Podeu veure les fotos en mida més gran clicant a sobre de la foto corresponent (fotos Ramon Serrano)

Setembre

Octubre

Novembre

Desembre


GALERIA DE FOTOS VIA BLAVA DEL LLOBREGAT (2019)
Podeu veure les fotos en mida més gran clicant a sobre de la foto corresponent (fotos Ramon Serrano)

Gener


Febrer


Març

Abril

Maig

Juny


Setembre

Novembre Desemb re  

inici

Camí de Santiago per la via Turonensis & Camí Basc de l'Interior & Camí Francès

(de París a Santiago de Compostel·la, per Irun i Burgos, en etapes anuals, del 2015 al 2022)

ORGANITZACIÓ DE LES SORTIDES
- Les sortides s’organitzaran de manera que hi haurà un primer dia que es dedicarà al desplaçament des de Barcelona fins al lloc d’inici de les caminades, uns 10/12 dies per fer l’itinerari a peu, dividits en dos torns de cinc/sis dies d’activitat, un dia de descans al mig dels dos torns d'activitat i un dia per al retorn a Barcelona, en total 13/15 dies (1+5/6+1+5/6+1).
- En cada sortida s’establiran una o dues bases que tindran com a referència els hotels on es faran les pernoctacions, des d’aquestes bases es faran els desplaçament amb autocar al lloc d’inici de la caminada i la recollida en el punt on aquesta finalitzi.
- Al llarg de la ruta l’autocar donarà suport als caminants de manera que l’activitat es podrà fer amb el mínim de pes a la motxilla i adaptada a les necessitats dels participants.
- Les etapes a peu tindran entre el 15 i 20 km aprox. de llargada i els desnivells que caldrà superar a la part francesa són inapreciables. En el que fa referència al Camí Basc de l'interior hi ha alguns trams que tenen alguns desnivells però sempre moderats i suoerables. A la part del Camí Francés passa el mateix.
- Es començarà a caminar a trenc d’alba per tal de poder acabar la caminada al migdia i anar a dinar, sempre que sigui possible i qui vulgui, en algun restaurant de la ruta.
- L’organització declina tota responsabilitat sobre els danys que es puguin produir els assistents pel no compliment de les normes establertes i/o de les indicacions que es puguin donar en el decurs de l’activitat; el coordinador de la caminada podrà no autoritzar la participació de les persones que el seu equipament o que les seves condicions físiques o psíquiques no es corresponguin als nivells que la caminada requereix.
- Les places seran limitades a 40 aprox. En sortides posteriors tindran preferència en la inscripció els assistents a sortides precedents d’aquesta activitat.
- Els seients de l’autocar s’ocuparan a mida que els participants pugin al vehicle.
- Les reserves d’hotel es faran en habitacions compartides i, si no hi ha prèvia indicació dels caminadors, serà l’organització qui assigni les habitacions.
- Perquè una plaça es consideri reservada en ferm caldrà haver abonat l’import íntegre de la sortida.
- En cas d’anul·lació de la inscripció, de l'import de la inscripció solament es retornarà la part corresponent als hotels si la plaça queda coberta per un altre participant; en aquest cas tindran preferència les persones que estiguin en llista d'espera. Aquest import també es podrà recuperar en el cas d'haver concertat la pòlissa d'assegurança corresponent
- Si en una data determinada per a cada sortida no hi ha un mínim de places ocupades, la sortida podrà ser suspesa.
- En totes les sortides s’ha de portar roba adequada al lloc de l’excursió i al clima, i calçat adequat.
- Cal que els participants estiguin es possessió del carnet de la FEEC amb el nivell d'assegurança adequat a l'activitat i al lloc on es realitza.

Es tracta d'efectuar a peu el Camí de Sant Jaume entre París i Santiago de Compostel·la, tot passant per Irun i Burgos, en diverses etapes de diversos dies cada una.

La primera part és la Via Turolensis o Gran Chemin (Gran Camí), una de les quatre que creuen França des de diferents punts cardinals per anar-se a trobar a Sant-Jean-Pied-de-Port o a Baiona i entrar a la península ibèrica per dirigir-se a Santiago de Compostela.
Aquesta via era la que tradicionalment usaven els pelegrins procedents del nord i que durant molts anys va ser la més freqüentada d’Europa, posteriorment va caure en desús per la proliferació d’altres alternatives, però actualment ha recuperat la impor-tància que anys enrere va tenir.
Des de París per Orleans, Tours -castells del Loira-, Poitiers, Saintes i Bordeus va cap a Saint-Jean-Pied-de-Port o cap a Baiona, Saint-Jean-de-Luz i Irun, aquesta darrera opció és la que hem triat..
Quan aquesta via arriba a Irun, a la frontera amb Euskadi, ofereix dues possibilitats: seguir el Camí del Nord (proper al Cantàbtic) o seguir el Camí Basc de l'Interiror, que és el que hem triat. Aquest camí Basc té també dues possibilitats: anar a Logronyo o anar a Burgos, que és la que hem triat. En els dos casos s'arriba al Camí Francés que és el que s'ha de seguir vers l'oest per poder arribar a Santiago de Compostel·la.

Per a cada sortida es confeccionarà una proposta concreta amb les activitats previstes, els llocs de pernoctació, el lloc i hora de sortida de l’autocar, etc. Es farà una reunió prèvia a cada sortida per donar la informació corresponent.


Calendari general de sortides previst
2015 París - Orleas - Chaumont-sur-Loire (Vall del Loira)
2016 Chaumont-sur-Loire - Tours - Poitiers
2017 Poitiers - Saintes - Mirambeau
2018.- Mirambeau – Llac de Soustons
2019.- Soustons - Vitoria
2020.- Vitoria – Carrión de los Condes
2021.- Carrión de los Condes – Villafranca del Bierzo
2022.- Villafranca del Bierzo - Santiago de Compostel·la
.Mapa de la unió dels tres itineraris


Mapa de les darreres 5 sortides

PROGRAMA DE LA CINQUENA SORTIDA 19 de maig - 2 de juny 2019

De Soutons a Vitoria-Gasteiz

Dia 19 Barcelona – Irun (586 km)
Sortida: Pl. Catalunya/Portal de l'Àngel a les 7 h.

Tram 1.- Dia 20.- Soustons, étang de Hardy, étang Blanc, étanc Noir, Seignosse, lac d’Hossegor i pont de Notre Dame (canal d’Hossegor) (Capbreton)
15,700 km. Desnivells gens significatius. Dinar i visita a Capbreton.

Tram 2.- Dia 21.- Capbreton, càmping La Pointe, riu Boudigau, Labenne-Océan, l’Anguillère, Ondres, Tarnos, Port de la Cale (Boucau) (Baiona).- 15,250 km. Desnivells gens significatius. Dinar i visita a Baiona.

Tram 3.- Dia 22.- Baiona/Biarritz, platja d’Ilbarriz, Bidart, Guétary, càmping Chadotel i Sainte Barbe (badia de Saint-Jean-de-Luz).- 15,500 km. Desnivells gens significatius.. Dinar i visita a: Sant Joan Lohitzune o Chateau d'Urtubie o amb tren al cim del Larrun (fronterer).

Tram 4.- Dia 23.- Sant Joan Lohitzune (Sokoa), Fort de Sokoa, Sokoa, Far de Socoa (opcional), Cornisa litoral, Haicabia, Nekatoenea (Castell de l’Abadia visitar), Hendaia, Hondarribia i Irun (Pont de Sant Jaume).- 14,100 km. Desnivells gens significatius. Dinar i resta de dia a Irun.

Tram 5.- Dia 24.- Irún (pont sobre l’autopista AP-1), Gurutze, Oiartzun/Elizalde, Iturriotz i Borda Berri.- 13,800 km (desnivells: 250 m de pujada i 150 de baixada). Visita a una sidreria a Astigarraga.

Tram 6.- Dia 25.- Borda Berri, Astigarraga, Hernani, Urnieta i Andoáin (barri Ergoyen).- 16,8 km (200 metres desnivell). Visita a Loyola.

Dia 26.- Dia de descans, visita a San Sebatià.

Tram 7.- Dia 27.- Andoáin (ermita Santa Krutz), Elbarrena, Anoeta, Tolosa i Alegia.- 16,3 km. (desnivells: molt poc significatius). Dinar i visita a Tolosa.

Tram 8.- Dia 28.- Alegia, Ikazteguieta, Legorreta, Itsasondo, Ordicia i Beasain.- 14,0 km. (desnivells. molt poc significatius). Visita a Idiazábal, museu del formatge d’Idiazábal i temple de l’Antigua a Zumárraga.

Canvi d’hotel

Tram 9.- Dia 29.- Beasain, Olaverria, Idiazabal, Segura i Zegama.- 12,0 km. (desnivells: 250 m de pujada i 150 de baixada).. Visita monestir d’Aranzazu.
        
Tram 10.- Dia 30.- Zegama/Otzaurte, Parc de Baunda, Aldaola-Ubier aparkalekua, Mendi Aterpea, ermita de Sant Adrià, túnel de sant Adrià, túmul Sant Adrià, calçada medieval, Leizarate, Zumarraundi  i Zalduondo. 15,0 km. (desnivells: 480 m de pujada i 480 de baixada). Visita al casc medieval de Salvatierra i a Alaiza, l’església de la Asumpció.            

Tram 11.- Dia 31.- Agurain/Salvatierra, Gaseo , Exkerecotxa, el Castro d’Henaio i Alegria/Dulanzi. Tram neutralitzat de 4 km per carretera, la major part sense voral, entre Zalduendo I Salvatierra.- 13,0 km. (desnivells: molt poc significatius). Visita al santuari d’Estíbaliz

Tram 12.- Dia 01/5.- Carretera A-3140 pk 15,5, ermita de la mare de Déu d’Ayala, ermita de Sant Joan d’Arrarain, Elburgo, Villafranca de Estíbaliz, Argandoña, Azcarza i Vitoria.- 13,0 km. Dinar i resta de dia a Vitoria

Dia 02/05.- Vitoria-Gasteiz  – Barcelona (568 km).

Irun: Hotel Alcazar Irun 3* http://www.hotelalcazar.net/
Vitoria-Gasteiz: Hotel NH Canciller Ayala https://www.nh-hoteles.es/hotel/nh-canciller-ayala-vitoria

Des d’Irun es faran 4 trams al nord i 4 trams al sud
Des de Vitoria es faran 4 trams al nord


Inscripcions:
S’haurà de trucar al tel. 616 672 173, de les 17 a les 21 hores per efectuar la pre-reserva de plaça els dies:

11 i 12 de febrer: solament els membres de l’AEEF i/o participants a l’edició d’aquesta activitat en anys anteriors.

13, 13 i 15 de febrer: la resta d’interessats.

Tot seguit s’haurà de fer un ingrés de com a mínim 500 €, com a molt tard, el 08 de març. Al compte ES59 0081 0149 9600 0145 7153, Banc de Sabadell. A l’ingrés cal indicar el nom de les persones inscrites. La resta de la inscripció s'haurà d'haver abonat el dia 1 d’abril.


IMPORT DE LA INSCRIPCIÓ: 1100 euros.

Condicionat de l'assegurança de viatge CLICAR AQUÍREUNIÓ INFORMATIVA PER ALS PRE-INSCRITS: 2 d’abril

A les 20 h al local de l’AEEF, Avinyó, 19, pral 08002 Barcelona

Mapa de la sortida 2019

Desnivells

En els quatre primers trams, en territori francès, els desnivells són molt poc significatius.
En els vuit trams que es faran en territori basc, degut a que l'itinerari va per la part interior del país, cal esmentar que hi ha
algun tram amb desnivells que poden ser més significatius.
Cal consultar la nota referent a cada dia del programa que hi ha més amunt per tenir la informació concreta dels desnivells de cada jormada.


GALERIA DE FOTOS VIA TURONENSIS (2018)
Podeu veure les fotos en mida més gran clicant a sobre de la foto corresponent (fotos Ramon Serrano)


Mirambeau

Saint Aubin de Blaye


Blaye-Arzac


Arsac-Bordeus

Arsac-Bordeus

Bordeus-Peyon

Belin-Beliet

Belin-Beliet

Pisos-Labouheyre


Pisos-Labouheyre


Onese-Lesperon

Lesperon-Castets

Llac de Souston

Duna de Pilat


Far de Richard


Far de Grave

Tornada

Per ampliar la informació sobre les sortides, de la via Turonensis, etc. poden consultar al web https://viaturonensis162532077.wordpress.com/


inici

Camí de Santiago per la via de la Plata i la ruta Sanabresa

(de Sevilla a Santiago en etapes anuals, del 2018 al 2022)

PROJECTE

Es tracta de realitzar la Via de la Plata des de Sevilla fins a la Granja de Moreruela i en aquest punt prendre la ruta Sanabresa que ens portarà fins a Santiago de Compostel·la, amb sortides anuals i amb el sistema i la metodologia amb que hem realitzat altres camins de Santiago i que actualment estem realitzant la via Turonensis.
Degut a la climatologia i a les condicions del territori pel qual passa aquesta ruta s’ha programat per fer-la a finals del meso d’octubre de cada any.

PROGRAMA

2018.- Sevilla - Mèrida

2019.- Mèrida – Valverde de Valdelacasa

2020.- Valverde de Valdelacasa – Carretera ZA-123

2021.- Carretera ZA-123 – A Gudiña

2022.- A Gudiña - Santiago


MAPA GENERAL VIA DE LA PLATA

SEGONA SORTIDA 2019

del 20 d'octubre al 1 de novembre

De Mèrida a Valverde de Valdelacasa

Mapa sortida 2019


INSCRIPCIONS

Import: 1.100,00 euros aprox.

Aquest import compren:
El viatge d'anada i tornada amb autocar
Tots els desplaçaments amb l'autocar
Estada de 7 nits a l'Hotel Exe  Agora Caceres  4* de Càceres en regim de pernoctació i esmorzar en habitació compartida
Estada de 5 nits a Ciudad de Plasencia 3* de Plasència en règim de mitja pensió en habitació compartida
Documentació de les activitats

Import de l'assegurança de viatge: 20 euros

La inscripció encara està oberta
Els interessats poden trucar al tel. 609 334 872 en hores d'oficina per efectuar la pre-reserva de plaça.

Tot seguit s’haurà de fer un ingrés de com a mínim 500 € al compte ES59 0081 0149 9600 0145 7153, Banc de Sabadell.
A l’ingrés cal indicar el nom de la persona o persones inscrites.
La resta de la inscripció s'haurà d'haver abonat una setmana abans de la sortida.
Les places seran limitades a 40 persones.

Hotels:
Càceres: Hotel Exe  Agora Caceres  4* (4 etapes vers el sud i 1 vers el nord)
Plasència:Hotel Ciudad de Plasencia 3* (1 etapa vers el sud i 4 vers el nord)

Coordinador: Josep M. Jerez
Més informació: tel. 609 334 872 sols en dies laborables i en hores d'oficina

REUNIÓ INFORMATIVA PER ALS INSCRITS

Dia 4 de setembre a les 20 h. al local de l'AEEF, Avinyó, 19, pral

PROGRAMA

Dia 20/10.- Diumenge.- Sortida de Barcelona (pl. Catalunya/portal de l'Àngel a les 6 del matí) amb autocar cap a Càceres. Esmorzar i dinar en ruta. En arribar a Càceres trasllat a l'hotel reservat en aquesta població i temps lliure.

Dia 21/10.- Dilluns.- Tram 01.- Presa de Proserpina - gasolinera N-630.
Dia 22/10.- Dimarts.- Tram 02.- Gasolinera N-630 -  accés EX-382 Cruce de las Herrerías
Dia 23/10.- Dimecres.- Tram 03.-  EX-382 Cruce de Herrerías - CC-71
Dia 24/10.- Dijous.- Tram 04.- Aeròdrom - Gasolinera a la carretera EX-206 (Càceres)
Dia 25/10.- Divendres.- Tram 05.- Casar de Càceres  - carretera N-630
Dia 26/10.- Disabte.- Dia de descans.  visita turística a Trujillo i monestir de Guadalupe
Dia 27/10.- Diuumenge.- Tram 06.- N-630 – Puertp de los Castaños/ N-630
Dia 28/10.- Dilluns.- Tram 07.- Urb. Grimaldo/N-630 - Galisteo/EX-108
Dia 29/10.- Dimarts .- Tram 08.-  Carcaboso – Cáparra
Dia 30/10.- Dimecres.- Tram 09.-  Cáparra - C-513/Aldeanueva del Camino
Dia 31/11.- Dijous.- Tram 10.- Colonia de la Estación - Valverde de Valdelacasa

Dia 01/11.- Divendres. Després d'esmorzar a l'hotel sortida de Plasència cap a Barcelona amb l’autocar (988 km).
Dinar en ruta. Arribada prevista a Barcelona entre les 22 i les 23 h i final de l'activitat.


REALITZACIÓ DEL PRIMER TRAM DE LA VIA DE LA PLATA 2018
La sortida ha esta un èxit en tots els sentits, en la participació, vam ser 43 persones i en la pròpia organització.
El temps va acompanyar i les imatges de cada dia de caminada eren espectaculars.
No es va produir cap accident i tot va funcionar segons les previsions.
En resum tothom va quedar content i això ens anima a pensar que l'activitat tindrà la continuació prevista.

GALERIA DE FOTOS VIA DE LA PLATA (2018)
Podeu veure les fotos en mida més gran clicant a sobre de la foto corresponent (fotos Enric Bartran)


Mural inici a Sevilla

Segona jornada

Calçada romana

Alt del Calvario

Cinquena jornada

Mèrida


Mèrida

Mèrida final d'aquesta sortida
       


Camins de Santiago

Via Turonensis i via de la Plata (Del 2018 al 2022)

La Via de la Plata es farà simultàniament a la Via Turonensis (que estem realitzant des de París).
Està previst que en cinc sortides anuals (del 2018 al 2022) es completi l’itinerari entre Sevilla i Santiago i entre Soustons i Santiago.
En resum: cada any es podran fer dos itineraris del camí de Santiago: en el mes de maig el tram corresponent a la Via Turonensis i en el mes d’octubre el tram corresponent a la Via de la Plata.

PROGRAMA

VIA TURONENSIS & CAMÍ BASC DE L'INTETERIOR & CAMÍ FRANCÉS

2018
Mirambeua – Llac de Soustons

2019
Llac de Soustons – Vitòria

2020
Vitòria – Carrión de los Condes

2021
Carrión de los Condes Villafranca

2022
Villafranca del Bierzo – Santiago

VIA DE LA PLATA & RUTA SANABRESA


2018
Sevilla – Mèrida

2019
Mèrida – Valverde de Valdelacasa

2020
Valverde de Valdelacasa – Carretera ZA-123

2021
Carretera ZA-123 – A Gudiña

2022
A Gudiña - SantiagoMAPA CONJUNT

 


RUTA DEL TER

GALERIA DE FOTOS RUTA DEL TER (2017)
Podeu veure les fotos en mida més gran clicant a sobre la foto corresponent
(fotos Ramon Serrano)

Gener

Febrer
Març
Abril
Maig Juny primer dia naixement Ter Juny segon dia

Setembre

Novembre (1)


Novembre (2)


Desembre
     

GALERIA DE FOTOS RUTA DEL TER (2018)
Podeu veure les fotos en mida més gran clicant a sobre de la foto corresponent (fotos Ramon Serrano)

Gener

Febrer
Març

Abril

Juny (1)

Juny (2)
Juny (3)
Juny (4)

inici