CONSELL DIRECTIU

Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore
Avinyó, 19 pral. 08002 Barcelona - infoaeef@gmail.com - www.aeef-barcelona.org Tel. 933 022 730

Tornar a la plana principal de l'A.E.E.F

ASSEMBLEA ANUAL 2018

Com cada any i com és preceptiu el dijous, 30 de març celebrarem l’assemblea general i repassarem les memòries i els estats de comptes del 2017.
Com sempre recomanem l’assistència i la participació en forma de propostes, observacions, etc.
Podeu veure la convocatòria al tauler d’anuncis.

Amb data 31/5 la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ens envià un certificat conforme es concedí a  la nostra associació el tenir cura del manteniment dels trams de senders següents: GR-2 (etapes 1 a 6, 9 i 10 des de La Jonquera a Rupit i des del Santuari de Puig–l’Agulla fins a Aiguafreda; GR-2 en el seu tram (variant GR 2-1) des de Rupit fins a La Riba i GR-92 en el seu tram (etapes 18 i 19) des de Montcada i Reixac a Santa Creu d’Olorda.

Hem de lamentar el traspàs de l’associada Enriqueta Vancells, esposa d’Artur Maria i germana de la Ma. Rosa Vancells, tots ells molt vinculats amb l’AEEF. Assídua a les excursions de la Vocalia de Sortides Culturals i constants assistents a les vetllades dels dijous han estat sempre dignes d’ésser apreciats per tothom. En un darrer gest de generositat va donar el seu cos a la ciència. El dia 23 de gener, a les 7 h. de la tarda es farà un funeral pel descans etern de la seva ànima a la parròquia de Santa Anna. Descansi en pau.


CAMÍ DEL SOL, CAMÍ DE LES ESTRELLES

Ja fa quatre anys que l’AEEF començà una iniciativa, proposada per Josep M. Jerez i Amat i amb la col·laboració de l’Antoni Prades i en Joan Murcia, que des del coll de Panissars, passant per Montserrat, havia d’acabar en la seva primera etapa a la població de Fraga. Es tractava de fer el Camí de Sant Jaume a Catalunya que no feia gaire que la Generalitat havia enllestit.
Intuint que alguns caminadors, socis o no de l’AEEF, podien estar interessats en recórrer-lo es va fer pública la iniciativa i, hores d’ara, podem dir que l’èxit ha estat rotund; gairebé a cada sortida s’aconseguí omplir un autocar dels grossos i en la majoria dels casos els caminadors han estat fidels a la crida.
Caminar, en una entitat excursionista no ha de ser una notícia, però fer-ho amb un pla previst, aconseguir una alta participació i acabar sent un grup d’amics com hem pogut comprovar, és a dir, que fos tot un èxit ja és un bon motiu per remarcar-ho.
Cal fer esment que a cada sortida els caminadors rebien unes fitxes esplèndidament confeccionades amb l’explicació de la ruta, el mapa i el traçat dels desnivells. D’aquesta manera s’afegia a l’exercici de caminar la possibilitat de conèixer a fons els llocs per on transcorria el recorregut; geografia, història, economia, etc. Coneixement del País en definitiva.
Encara calia dur a terme l’últim acte però: El coneixement exhaustiu del Camí podia ser útil per a futurs caminadors. Ja en cloure la primera etapa a Montserrat va sorgir la idea de publicar una guia, idea que els promotors van proposar al Consell Directiu i que va ser ràpidament acceptada per unanimitat.
La guia, doncs, ja és un fet. Els primers exemplars es van lliurar en finir la segona etapa, en un dinar de germanor, on també es van lliurar uns diplomes-record als més fidels, que varen ser la majoria dels assistents a l’acte. Ara, la guia aviat serà a l’abast del públic en general, interessat en fer el recorregut.
No podem deixar de banda la qualitat extraordinària de l’edició, gràcies la professionalitat, la paciència i, per que no dir-ho, la il·lusió que l’empresa Artyplan hi ha posat.
La presentació oficial de la guia està prevista per el dia 31 de gener. Us tindrem informats.

 

 

DELEGACIÓ DE MONTBAU

 

Mensualment rebem el butlletí de la nostra delegació de Montbau on s'hi reflecteixen totes les activitats del mes, per cert, força interessants. Us aconsellem que el llegiu al tauler d'anuncis per si n'hi trobeu alguna que us vagi bé.