Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore

Avinyó, 19 pral. 08002 Barcelona
infoaeef@gmail.com

Tel. 623 422 942

Tornar a la pàgina principal


A PARTIR DE PRIMERS DE NOVEMBRE EL LOCAL i L'ACCÉS A SECRETARIA ESTARÀ OBERT ELS DIMARTS DE 19.30 A 21.00 H.

Tambés estarà obert per determinades activitats, com són les reunions de junta, trobades dels dijous, els pràctiques de tir amb arc, etc.

A més, si necessiteu fer alguna gestió de Secretaria podeu trucar els dilluns, dimecres i divendres feiners de les 18:30 a les 20:30 hores al tel. 623 422 942, Sra. Montserrat.


GR 92
Sender de la Mediterrània


PRESENTACIÓ
El fet d'haver conclós l'itinerari de l'Espiral Catalana en el mes de juliol, després de 10 anys de constància en la seva realització, ens ha creat la necessitat de cercar una alternativa per continuar oferint una activitat interessant als nostres amics i amiges que en tot aquest temps han tingut la voluntat i la paciència de fer-nos costat.

Ës per aquest motiu que hem cregut que seguir l'itinerari del GR 92 era una proposta adequada, engrescadora i amb contingut sòlid i iteressant.

Aquest és un sender emblemàtic en el conjunt de la xarxa Catalana de Senders de la FEEC.
El seu recorreut, de 670 km, representa conèixer quasi tota la façana litoral de Catalunya, ja que en bona part és el camí de Ronda i transcorre per paratges extraordinaris, tant per la costa Brava, la costa Central com per la costa tarragonina.

És important tant pel seu contingut paisatgístic com per l'històric. A més cal tenir en compte que forma part, dins de l'Estat espanyol, del sender europeu E-12.

Recentment se li han fet dues variacions, una a la zona de Vilanova i la Geltrú i l'altra al delta de l'Ebre. I encara n'hi ha una tercera, que està en procés, que el farà passar per la costa des de Blanes a Sitges, sempre amb l'anim d'acostar-lo al màxim a la costa ara que hi ha possibilitats de fer-ho.

Com en el cas de l'Espiral Catalana le sortides seran, en d'un sol dia, totes en dissabte.

A partir del setembre aquesta pàgina deixarà de dir-se "L'Espiral Catalana" per dir-se "GR 92", la trobareu al mateix lloc ja que sols canviarà el seu nom, però no canviarà el seu coordinador, el Jorge Ros.

CALENDARI DE SORTIDES DEL PRIMER SEMESTRE DEL 2023

21 de gener: SANT PERE PESCADOR – L’ESCALA (L’ALT EMPORDÀ) 13,5 Km. – 4.30 h  DIFICULTAT  FÀCIL
25 de febrer: L’ESCALA – L’ESTARTIT (L’ALT EMPORDÀ- BAIX EMPORDÀ) 13,7 Km - 4.30 h DIFICULTAT  BAIXA
18 de març: ELS ARENALS DE MAR (PALS)-AIGUABLAVA (BAIX EMPORDÀ) 11 Km. – 3.30 h DIFICULTAT BAIXA
15 d'abril: PLATJA DE PALS - AIGUABLAVA (Baix Empoprdà) 12,5 Km.- 5.00 h DIFICULTAT MITJA
20 de maig: PORT DE LA SELVA - CADAQUÉS
17 de juny: AIGUABLAVA - CALELLA DE PALAFRUGELL

NORMATIVA

01.- Les sortides estan obertes a tothom amb un mínim d'experiència en excursionisme.
02.- Les places són limitades i s’adjudicaran segons l'ordre d'inscripció.
03.- A totes les sortides cal portar roba i calçat adequat a la muntanya i a l’activitat.
04.- A les excursions, al davant hi haurà una persona de l'organització a la que no es podrà avançar!!!
05.- L'organització es reserva el dret d'alterar la data i/o l'itinerari d'alguna sortida. Les dades que figuren als documents de cada excursió estan subjectes a possibles modificacions, els participants seran informats oportunament en el moment de la pre-inscripció i a través del web: https://aeef-barcelona.org
06.- La plaça solament es considerà reservada quan s’hagi efectuat la pre-inscripció i l’abonament de l’import establer abans del DIVENDRES de la setmana anterior a la sortida, al compte: ES51 0081 0149 97 0001457054 (cal indicar el nom i els cognoms)
07.- En cas de donar-se de baixa desprès del DIMARTS anterior a la sortida i el no presentar-se en el lloc i/o a l'hora de sortida implica la pèrdua de tots els drets i de tota possibilitat de reclamació.
08.- Per a cada una de les sortides es confeccionarà un document per informar dels punts remarcables de l’excursió (pobles, ermites, etc.) que es hi haurà al llarg de l'itinerari. Degut a la situació sanitària no és possible lliurar-lo a la sortida, per aquest motiu qui el vulgui obtenir ho haurà de fer a través d'aquest web.
09.- Degut a l'actual situació sanitària caldrà respectar escrupulosament les normes establerts per les autoritats sanitàries catalanes.
10.- D'acord amb la normativa vigent, els participants han de estar en possessió de la llicència federativa de la FEEC. Caldrà presentar aquesta llicència a la sortida de l'activitat.
11.- La direcció de la excursió podrà no autoritzar la participació de les persones que el seu equipament o que les seves condicions físiques no es corresponguin als mínims que la excursió requereix.
12.- El sol fet d’inscriure’s a l’activitat significa la plena acceptació d'aquestes normes.

Coordinació de l'activitat: Jorge Ros Tel. 646 299 894, c/e: jorgeros1951@gmail.com     

Sortida 15 d'abril 2023

Fitxa Tècnica
Lloc de sortida i arribada: Consell de Cent/ Lepant (metro L2 Monumental, a 100 metres i L5 Sagrada Família, a 300 metres)
Hora de sortida: 7.00
Longitud: 12,5 km                     
Durada: 4.30 h             
Desnivells acumulats: 275 metres de pujada i 275 metres de baixada
Dificultat: Baixa
Menjars: Esmorzar en ruta, dinar al final de l'excursió. 

                                                                                                                                                          
Recorregut: Pals, Cap Sa Sal, platja d'Aiguablava

Mapa de l'itinerari

Perfil dels desnivells

Podeu obenir el fulletó d'aquesta excursió tot CLICANT AQUÍ

Descripció del recorregut:
   L'etapa d'avui la començarem a La platja del Recó a Pals, de seguida ens trobem a la platja de l'Illa Roja, per unes escales pujarem a la part alta de la platja per agafar un corriol que en un quilòmetre ens portarà a la cala de Sa Riera, la creuarem per la sorra i agafarem un sender que discorre per unes roques a la vora del mar fins a agafar la carretera GIV-6534 que ens portarà a Cap Sa Sal, en aquest punt avancem la carretera per agafar un sender que ens portarà fins a la cala Aiguafreda i sense deixar aquest corriol arribarem un quilòmetre més endavant a la cala Sa Tuna. A partir d'aquest moment el camí pren un fort ascens, a 4,5 Km ascendim 250 m, punt més alt del recorregut, des d'aquest punt podrem veure el Semàfor de Begur, arribats a aquest punt agafarem el carrer del Semàfor que deixarem una mica més endavant i començarem a baixar per un corriol molt tècnic d'un quilòmetre que ens portarà a la platja Fonda i a partir d'aquí el camí ens porta per diferents passatges de casetes al costat del mar fins a la cala Aiguablava, final del nostre recorregut.

PRE-INSCRIPCIONS

Per obtenir una plaça és imprescindible efectuar la pre-inscripció tot trucant, en les dates establertes per a cada sortida, els dilluns, dimecres i divendres feiners de les 18:30 a les 20:30 hores al tel. 623 422 942, Sra. Montserrat.

Socis de l'AEEF amb llicència federativa és de 30 euros.

CAL TENIR EN COMPTE ELS CASOS SEGÜENTS:

Els socis de l’AEEF que no disposin de llicència federativa se’ls haurà de donar d’alta de la llicència temporal de la FEEC, la qual cosa els comportarà un increment de 5 euros a l’import d’inscripció establert de la caminada 30+5 = 35 euros.
Les persones que no són sòcies de l’AEEF i no disposen de la llicència hauran de causar alta a l’AEEF com a socis temporals per tal que l’entitat els pugui tramitar la llicència temporal de la FEEC, això comportarà un increment de la inscripció a la caminada de 5+5= 10 euros, és a dir, hauran de pagar 40 euros.
Les persones que disposen de la llicència federativa però que no són socis de l’AEEF hauran de pagar 5 euros per tal de ser donats d’alta com a socis temporals de l’AEEF, és a dir hauran de pagar 30+5 = 35 euros.
Segons la normativa vigent, els clubs i entitats esportives no podem deixar participar a les nostres activitats a persones que no en siguin sòcies, altrament estem incorrent en una alegalitat perquè es tractaria d’una activitat comercial (que són les agències de viatges) que no ens correspon i per a la qual no estem donats d’alta al registre corresponent.

Ca fer l’ingrés de la inscripció al compte: 0081 0149 97 0001457054, Banc de Sabadell i fer constar el nom i cognoms dels inscrits.


 

PALS
Pals és un municipi de la comarca del Baix Empordà, a la Costa Brava, el nom ve del llatí Palus (terra pantanosa). A les primeres documentacions de Pals de finals del segle IX se citen la vila i el castell. L'activitat econòmica encara té molta força actualment l'arròs cultivat als antics pantans de Pals, també avui té molta importància econòmica el turisme i les activitats a la costa. Curiositat: segons alguns historiadors i no amb poca polèmica Cristòfol Colom no va partir a les índies des de Palos de la Frontera sinó de la vila reial de Pals.

Platja de Pals

 

 BEGUR

És un municipi de la comarca del baix Empordà, està documentat a l'Edat Mitjana com Beguri, a tot el terme municipal s'han trobat importants restes que confirmen l'antiguitat del seu nucli com a assentament humà, important durant l'època feudal, el Castell de Begur és el símbol més emblemàtic d´aquesta època. Dins del seu terme hi ha algunes de les platges més prestigioses de la Costa Brava: Sa Riera, Aiguafreda, Sa Tuna, Platja Fonda, Fornells i Aiguablava
.

Fotos grups GR 92 2022 (per ampliar cliqueu sobre la imatge


Colera - Port de la Selva


Cadaqués - Roses


Roses-Castelló d'Empúries

Castelló d'Empúries - St Pere Pescador

Fotos grups GR 92 2023 (per ampliar cliqueu sobre la imatge

Sant Pere Pescador - L´Escala


L'Escala - L''Estartit